CENTAR ZA
JEZIČNA ISTRAŽIVANJA

Filozofski fakultet, Sveučilište u Rijeci

“The limits of my language mean the limits of my world.”

Ludwig Wittgenstein

CLARC 2023

Jezik i jezični podaci

Međunarodna znanstvena konferencija

28 – 30. 9. 2023.

Filozofski fakultet, Sveučilište u Rijeci

Pozivamo vas da se pridružite međunarodnoj konferenciji CLARC 2023: “Jezik i jezični podaci” koja će se održati od 28. do 30. rujna 2023. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Konferencija je namijenjena znanstvenicima iz područja lingvistike, informatike i digitalnih tehnologija, brojnih društveno-humanističkih područja, te stručnjacima iz industrije i javnog sektora koji se bave razvojem i primjenom jezičnih tehnologija koristeći metode prikupljanja, označavanja, obrade i vizualizacije jezičnih podataka u različitim područjima poput filologije, prevođenja, lingvistike, književnosti, informatike, filozofije, prava, medicine, turizma, kulture i medija. Uključite se u raspravu o najnovijim dostignućima i izazovima u području primjene i razvoja jezičnih podataka na CLARC 2023.

Istraživanje jezika

Centar za jezična istraživanja (CJI) je multidisciplinarni znanstveni centar usmjeren na istraživanje jezika iz perspektive različitih humanističkih i društvenih znanstvenih disciplina.

Znanstvena suradnja

Članovi CJI kroz znanstvenu produkciju razvijaju suradnju sa sveučilišnim, nacionalnim i nadnacionalnim znanstvenim centrima i konzorcijima koji se bave jezičnim istraživanjima.

Transfer znanja

Organizacija znanstvenih skupova, predavanja i uspostavljanje transfera znanja o jezičnim procesima namijenjenima društvenoj zajednici, gospodarstvu i industrijskim partnerima.

Najnovije objave

HR